Pravna obvestila

Splošni pogoji uporabe spletne strani podjetja Pernod Ricard Slovenija

SPLOŠNI POGOJI PERNOD RICARD SLOVENIJA


Izjava o sprejemljivosti

To spletno mesto je za vas pripravilo podjetje Pernod Ricard Slovenija (PERNOD RICARD SLOVENIJA, trgovina in storitve, d.o.o., Vurnikova ulica 2, Ljubljana, 1000 Ljubljana, davčna št.: 74808885).

Namen spletnega mesta je obveščanje in seznanjanje širše javnosti o aktivnostih in novostih podjetja Pernod Ricard Slovenija.

Z vstopom na to spletno mesto vsakdo, brez omejitev in zadržkov, sprejema ta pravna obvestila.

Avtorske pravice / blagovne znamke

Spletno mesto je intelektualna lastnina podjetja Pernod Ricard Slovenija. Vse informacije, podatki in opisi ter druga vsebina ki je na voljo na spletnem mestu, so zaščiteni z avtorskimi pravicami intelektualne lastnine. Informacije, besedila, slike ali druge grafične elemente, ki jih najdete na spletnem mestu, lahko uporabite izključno za svojo osebno, nekomercialno rabo.

Uporabniki ne smejo spreminjati, kopirati, distribuirati, prenašati, prikazovati, objavljati, prodajati, licencirati, preoblikovati v izvedene produkte ali uporabljati katere koli vsebine, ki so dostopne na spletnem mestu ali prek njega, za komercialne ali javne namene.

Slike oseb, predmetov, krajev in druge slike, prikazane na spletnem portalu, so ali last podjetja Pernod Ricard Slovenija ali objavljene z dovoljenjem lastnika. Kakršna koli uporaba teh slik, brez pisnega dovoljenja lastnika, je prepovedana. Vsaka nepooblaščena uporaba teh slik predstavlja kršitev avtorskih pravic ali drugih pravic intelektualne lastnine ali predpisov o varstvu osebnih podatkov.

Vse blagovne znamke, logotipi in storitvene, ki so prikazani na tej strani, so last podjetja Pernod Ricard Slovenija ali tretje stranke. Njihova uporaba, trajen prenos na zasebni podatkovni vir, kopiranje ali distribucija na kakršen koli način brez pisnega dovoljenja podjetja Pernod Ricard Slovenija ali tretje stranke, glede na posamezni primer, je prepovedana.

Spletne strani v lasti Pernod Ricard Slovenija:

Podjetje Pernod Ricard Slovenija ima v lasti naslednje spletne strani:

Vsebina

Vse vsebine, ki se nahajajo na spletnih mestih podjetja Pernod Ricard Slovenija d.o.o., so informativnega značaja in so namenjene predvsem informiranju. Lastnik spletnega mesta se obvezuje, da bo storil vse, kar je v njegovi moči, da bodo objavljeni podatki resnični, zanesljivi in kakovostni. S tem pa ne odgovarja za morebitne vsebinske napake in za zamude ter pomanjkljivosti pri vnašanju ažurnih podatkov. Lastnik spletnega mesta si pridržuje pravico, da kadarkoli in brez predhodnega obvestila spremeni vsebine, specifikacije in razpoložljivost izdelkov.

Zasebnost in Zaščita podatkov

Pernod Ricard Slovenija d.o.o. se zavezuje, da bo varoval vašo zasebnost. Vsi osebni podatki so zaupni in ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim ali tretjim osebam. Več o politiki zasebnosti

Piškotki

Naše spletno mesto uporalja piškotke in druge tehnologije za prilagoditev vaših izkušenj in razumevanje, kako vi in drugi obiskovalci uporabljajo našo spletno stran.

Pred uporabo naših spletnih strani pazljivo preberite poglavje o piškotkih in pravilih uporabe. Če se ne strinjate z njihovo uporabo in pravili uporabe našega spletnega mesta, vas prosimo, da spletnega mesta ne uporabljate.


Zadržujemo si pravico do sprememb naše politike, če se spremenijo regulative ali zakonodaja, ki določajo zasebnost v elektronskih medijih. O spremembah pravil boste obveščeni v okviru tega poglavja, zato ste vabljeni, da ga redno spremljate.

Kaj so piškotki

Spletno mesto v brskalnik računalnika obiskovalca oziroma uporabnika odloži tako imenovani "piškotek”.


Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se prenese na računalnik uporabnika ob njegovem obisku spletne strani in običajno vsebujejo ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek, življenjsko dobo piškotka in vrednost, ki je običajno neko naključno generirano edinstveno število.


V piškotku so osnovni podatki o uporabnikovem obisku določene spletne strani. Piškotki na spletni strani skrbijo za boljšo uporabniško izkušnjo in vam omogočajo uporabo spletne strani ter funkcionalnosti na strani (ogled videov, deljenje vsebin na družbenih omrežjih …) ter zbirajo agregirane informacije o uporabi naše spletne strani. Vsi ti podatki so shranjeni tudi pri upravljavcu spletne strani, ki jo uporabnik obiskuje.

Uporabnik lahko piškotke z določenimi nastavitvami briše, izključuje oziroma jih pogojno uporablja, a posledično uporabnik ne bo mogel uporabljati vseh funkcij spletišča v polni meri.

Zakaj uporabljamo piškotke

Upravljavec lahko podatke, ki jih proizvajajo piškotki, ločeno ali v kombinaciji s posredovanimi osebnimi podatki uporabnika uporabi za ovrednotenje uporabe spletne strani, za izdelavo poročil o aktivnostih internetne strani, statistične analize podatkov, za opravljanje nadaljnjih storitev, povezanih z uporabo spletne strani.

Katere vrste piškotkov uporabljamo

Piškotke lahko delimo na sejne in trajne piškotke:

  • Začasni ali sejni piškotek (session ID cookies): Piškotek, ki nam omogoča povezavo vaših dejanj tekom seje v brskalniku. Seja v brskalniku se začne, ko odprete okno brskalnika, in se konča, ko ga zaprete. Sejni piškotki so ustvarjeni začasno in so izbrisani takoj, ko se zapre okno vašega brskalnika.
  • Trajni ali shranjeni piškotek (persistent cookies): Piškotek, ki ostane na vaši napravi tudi po zaprtju spletnega mesta in se aktivira vsakič, ko obiščete spletno stran, ki je ustvarila ta piškotek.

Obstajajo štiri glavne vrste piškotkov:

  • Nujno potrebni piškotki: Za uporabo teh piškotkov ne potrebujemo vašega dovoljenja, saj omogočajo premikanje po spletni strani in uporabo različnih funkcij spletne strani in so posledično nujni za uporabo spletnega mesta.
  • Funkcionalni piškotki: Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vaše nastavitve in izbire (kot so vaše uporabniško ime, jezik ali regija, v kateri se nahajate) in vam nudi izboljšane ali bolj osebne funkcije. Podatki so anonimizirani in ti piškotki ne sledijo vaši aktivnosti v brskalniku na drugih spletnih straneh.
  • Izkustveni piškotki: Ti piškotki zbirajo informacije o tem, kako uporabljate spletno stran. Vse informacije, ki jih zberejo ti piškotki, so združene in zato anonimne ter se uporabljajo zgolj za izboljšanje delovanja spletne strani.
  • Ciljni piškotki ali oglaševalski piškotki tretjih oseb: Te piškotke urejajo in gostijo tretje osebe (Google Maps, Google Ads…). Piškotki za usmerjanje so povezani s storitvami tretjih oseb in lahko omogočajo sledenje vašim dejanjem na spletu. Ti piškotki se uporabljajo za dostavo oglasov, ki so bolj pomembni za vas in vaše interese. Uporabljajo se tudi za omejevanje števila prikazov posameznega oglasa kot tudi za pomoč pri merjenju učinkovitosti oglaševalske kampanj. Običajno jih namestijo oglaševalske mreže z dovoljenjem upravljavca spletne strani. Zapomnijo si, da ste obiskali spletno stran in ta informacija je posredovana ostalim organizacijam, kot so oglaševalci.

Katere piškotke uporabljamo na Pernod Ricard Slovenija

Skupina 1 – nujno potrebni piškotki


Med nujno potrebne piškotke sodijo piškotki, ki vam omogočajo dostop do spletne strani in so ključni za delovanje posameznih funkcionalnosti. Nastavijo se, ko opravite kakršno koli interakcijo s spletno stranjo in hkrati ne zbirajo analitičnih ali drugih podatkov o vašem obisku.

Ponudnik piškotka

Ime
piškotka

Vrsta
piškotka

Namen
uporabe

Trajanje

Pernod Ricard Slovenija

PHPSESSID

Sejni

Sistemski piškotek za pravilno delovanje spletne strani do zaprtja brskalnika

Čas seje

Pernod Ricard Slovenija

bioep_shown

trajni

Piškotek, ki si zapomni nastavitve glede starosti in piškotkov

1 mesec

Skupina 2 – lastni analitični piškotki

Sem spadajo analitični in funkcijski piškotki, s katerimi analiziramo promet na spletni strani.

Naši lastni analitični piškotki se na vašo napravo namestijo takoj, ko prispete na našo spletno stran, in se nameščajo vedno, razen v primeru, da se ne strinjate s pogoji za vstop na spletno mesto.

Piwik MMstudio

PIWIK

Trajni in sejni

Anonimizirani podatki glede uporabe strani za spremljanje statistike obiska in analize uporabe strani.

2 leti

Skupina 3 – piškotki partnerskih storitev

Sem spadajo piškotki platform, kot so Facebook, YouTube idr. Ti piškotki omogočajo uporabo vtičnikov in funkcij na spletni strani, ki so povezane z družbenimi omrežji in drugimi platformami ter za sledenje vaši uporabi njihovih storitev. Z uporabo spletne strani se strinjate z namestitvijo. Če se s piškotki ne strinjate, jih lahko odstranite v nastavitvah svojega v brskalnika, na način kot je opisano v spodnjih povezavah glede na tip brskalnika.

Youtube

APISID
CONSENT
HSID
LOGIN_INFO
PREF
SAPISID
SID
SSID
VISITOR_INFO1_LIVE
YSC
APISID
CONSENT

Sejni in trajni

Prikazovanje videoposnetkov znotraj spletne strani.

Do 2 leti

Facebook

sb
datr
xs
presence
c_user
fr
spin
pl
wd
act

Sejni in trajni

Možnost deljenja vsebin na Facebook omrežju

Do 2 leti


Osebnih podatkov, zbranih s pomočjo piškotkov, upravljavec PERNOD RICARD SLOVENIJA ne posreduje tretjim osebam. V primeru, da posameznik ne želi, da se na njegovi elektronski napravi shranjujejo zgoraj navedeni piškotki, razen sistemskega piškotka PHPSESSID, ki je namenjen delovanju spletnih strani PERNOD RICARD SLOVENIJA, jih lahko odstrani v nastavitvah svojega v brskalnika, na način kot je opisano v spodnjih povezavah glede na tip brskalnika.

Kako odstraniti piškotke?

Če ne želite, da na vašo napravo shranjujemo piškotke, lahko nastavitve odstranite v nastavitvah vašega brskalnika, na način kot je opisano v spodnjih povezavah glede na tip brskalnika.

Z odstranitvijo piškotkov se lahko poslabša vaša uporabniška izkušnja in onemogoči uporaba posameznih funkcionalnosti spletnih strani Pernod Ricard Slovenija.


Podrobna navodila:

Hiperpovezave

Spletno mesto lahko vsebuje povezave na druga spletna mesta, ki so povsem neodvisna od tega spletnega mesta. Lastnik nikakor ne jamči za točnost, popolnost ali verodostojnost informacij, vsebovanih v vsakršnih takšnih povezavah ali na drugih spletnih mestih. Do takšnih spletnih mest dostopate na lastno odgovornost.

Omejitev odgovornosti

Vsa vsebina na tem spletnem mestu je last podjetja Pernod Ricard Slovenija in je informativne narave. Pernod Ricard Slovenija ne odgovarja za uporabo spletnih strani, za morebitne netočnosti ali tipkarske napake in za morebitno škodo, povzročeno z uporabo vsebin s tega spletnega mesta. Uporaba vseh vsebin in storitev na spletnem mestu www.pernod-ricard-slovenia.com je na lastno odgovornost. Pernod Ricard Slovenija si pridržuje pravico, da vsebino spletnega mesta kadarkoli spremeni ali preneha z dopolnjevanjem obstoječih vsebin.

Objava sprememb

Vsaka sprememba pravnih obvestil bo objavljena na tej strani in na drugih ustreznih mestih.

Osebna izkaznica

PERNOD RICARD SLOVENIJA, trgovina in storitve, d.o.o.,
Vurnikova ulica 2, Ljubljana,
1000 Ljubljana,
davčna št.: 74808885